Referitor la postarea din mediul online a domnului doctor Soare (Facebook), menționăm că în cursul zilei de 19.11.2023, când la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din Spitalul Tudor Vladimirescu va fi gardă de teleradiologie, medicii din Unitatea de Primiri Urgențe, cu competențe în ecografie, vor efectua ecografii abdominale pacienților care vor necesita această investigație. De asemenea, pacienții vor putea beneficia, dacă va fi nevoie, și de investigații CT, investigație imagistică superioară ecografiei.
Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a recurs la teleradiologie din cauza deficitului de personal în specialitatea radiologie și imagistică medicală. Medicii în această specialitate sunt insuficienți pentru a asigura linia de gardă, iar spitalul nu poate funcționa fără această specialitate. Teleradiologia este utilizată în numeroase unități medicale din România, fiind un serviciu medical reglementat prin Ordinul Ministerului Sănătății nr 1584/2023.

După emiterea Ordonanței 32/2023, nu s-au mai putut face angajări în sistemul sanitar. Pentru angajarea cu contract individual de muncă cu timp parțial în linia de gardă în specialitatea Radiologie a fost postat pe site-ul unității un anunț la începutul lunii noiembrie, dar niciun medic nu s-a arătat interesat.

Pe această cale, asigurăm pacienții de calitatea serviciilor medicale oferite de medicii din Unitatea de Primiri Urgențe, cât și de specialiștii în Radiologie și imagistică medicală.

Postarea domnului doctor Soare Claudiu (Facebook): „Acum ceva timp , am auzit pe cineva spunând ca SJU TG JIU este la fel de periculos atât pentru pacienți cât și pentru doctori. Am fost extrem de indignat știind cât de mult se muncește in acest spital și mai ales in ce condiții dificile( care ni se tot spune ca sunt temporare). Ieri am înțeles cât de mult adevăr este in ceea ce am auzit atunci. Ieri am aflat ca începând de duminica ,spitalul nu va mai asigura examinări echografice la pacienții prezentați in urgenta, iar investigațiile radiologice vor fi efectuate la distanță …( adică fără medic radiolog de garda in spital)Asta este într-adevăr o situație periculoasa atât pentru pacient cât și pentru medicul de garda( chirurg de exemplu) .Oare cei care au luat aceasta decizie realizează ca se joaca cu viața pacientilor. Asta in condițiile in card sunt medici radiologi care fac decât doua gărzi pe luna , pentru a putea jongla între mai multe cabinete private. Puteți dormi liniștiti?- voi ăștia care prin deciziile proaste și total imorale și neprincipiale ați adus spitalul in aceast situație deplorabila. Acum o luna in urma ați sancționat un coleg pentru ca nu a făcut o echografie unei paciente cu eventratie in urgenta iar acum ați anulat aceasta investigație in urgenta din spital. Pai când ați fost corecți, atunci sau acum. Sunteți zdraveni la cap?Am fost astăzi sa discut cu domniile lor :manager-concediu;director medical-concediu; jurist-concediu; purtător de cuvant-concediu. Cine rezolva problemele spitalului astăzi ? Oare CJ știe situația asta , oare o accepta? La acest moment spitalul este divizat in doua categorii de oameni :1)cei care sunt mutați in secții sau compartimente cu sporuri mari,cei care au voie sa facă câte gărzi vor și când vor, cei care au venit in spital după ce au fost anuntați pe rețelele de socializare ca vor participa la concurs și îl vor castiga, cei care pot sa stea in concedii fără plata și libere după bunul plac , etc2)cei care nu au nici un drept decât obligații : sa muncească si sa taca, sa ducă spitalul in spate pentru a putea conducerea sa ia decizii după bunul plac fără sa fie raspunzatori. Am ales încă odata sa nu tac , pentru ca știu ca de populația județului nu le pasă dar le pasa când oamenii afla , si asta ii sperie( cât de cat).SA VA FIE RUSINE PENTRU SITUAȚIA IN CARE AȚI ADUS SPITALUL”.