De vineri, 15 iulie, în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar vizitele în spital sunt interzise.

Toți pacienții vor fi testați în vederea identificării coronavirusului. Testarea se va face utilizând teste antigen rapide în serviciile de urgențe – UPU-SMURD, Camerele de gardă – și teste RT-PCR, în cadrul secțiilor.
De asemenea, de vineri, se interzice accesul vizitatorilor/aparținătorilor în spital. Excepție fac aparținătorii pacienților (covid și non-covid) aflați în stare gravă/critică și care sunt internați la Secțiile ATI/Compartiment ATI Covid. În aceste cazuri, vizitarea pacienților se face în urma unei programări/cerere scrisă aprobată de medicul curant, managerul unității medicale. Vizitatorii vor purta echipament de protecție pus la dispoziție pe fiecare secție, respectând toate măsurile sanitare care se impun.
Zilnic, pacienții din toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu vor putea primi pachete de la aparținători. Pachetele vor fi ridicate de la poarta unității medicale zilnic, după următorul program: 08:00 – 09:00; 11:00 – 12:00; 19:30 – 20:30.
„Toate aceste măsuri sunt temporare și vor fi în vigoare în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus. Menționăm că în prezent avem 15 pacienți internați în Secția Boli Infecțioase, aceștia sunt diagnosticați cu SARS-CoV-2 și primesc tratament, iar la Compartimentul ATI-Covid avem 2 pacienți internați. Ieri la Unitatea de Primiri Urgențe s-au prezentat 8 pacienți pozitivi la coronavirus care au avut nevoie de internare”