Informare obligativitate purtare mască protecție

Adresă SPIAAM SJU Tg Jiu

Având în vedere creșterea numărului cazurilor confirmate SARS-COV-2 care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, medicul coordonator al Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) și conducerea unității medicale au luat o serie de măsuri care vor fi respectate la nivelul spitalului.

Astfel, începând de vineri, 15 iulie 2022, în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, purtarea măștii de protecție este obligatorie; toți pacienții vor fi testați în vederea identificării coronavirusului. Testarea se va face utilizând teste antigen rapide în serviciile de urgențe-UPU-SMURD, Camerele de gardă- și teste RT-PCR în cadrul secțiilor.

De asemenea, începând de vineri, 15 iulie 2022, se interzice accesul vizitatorilor/aparținătorilor în spital. Excepție fac aparținătorii pacienților (covid și non-covid) aflați în stare gravă/critică și care sunt internați la Secțiile ATI/Compartiment ATI Covid. În aceste cazuri, vizitarea pacienților se face în urma unei programări/cerere scrisă aprobată de medicul curant, managerul unității medicale. Vizitatorii vor purta echipament de protecție pus la dispoziție pe fiecare secție, respectând toate măsurile sanitare care se impun.

Zilnic, pacienții din toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu vor putea primi pachete de la aparținători; pachetele vor fi ridicate de la poarta unității medicale zilnic, după următorul program: 08:00 – 09:00; 11:00 – 12:00; 19:30 – 20:30.

Toate aceste măsuri sunt temporare și vor fi în vigoare în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus.